Przepisy: Dla rodziny
Kapuśniaczki świąteczne
- średnie
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mąki, kasze, makarony
Okazje: przyjęcie , Boże Narodzenie , sylwester,
Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
- 50g drożdży
- 3 żółtka
- kostka margaryny
- śmietana ( tyle ile wchłonie mąka)
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto wyrabiam wszystkie razem i wałkuję na kształt prostokąta. Układam na środku farsz i składam na pół. Brzegi dociskam widelcem. Wierch smaruję jajkiem lub mlekiem. Kroję na małę kapuśniaczki, układam na blasze wyłożonej pergaminem. Odstawiam na 20 min. do wyrośnięcia. Piekę ok. 30 min w temp. 180 stopni.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub