Przepisy: Dla rodziny

faszerowane jajka

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: Wielkanoc

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

6-8 jajek
6 pieczarek
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz,
Do dekoracji:
pęczek natki pietruszki
3 łyżki twarożku
papryka czerwona
papryka żółta
ogórek konserwowy
szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jaja ugotować na twardo. Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać i obsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka obrać ze skorupek i lekko odciąć dół jaka aby wyjąć żółtka . Żółtka wymieszać z pieczarkami z cebulką oraz posiekaną natką pietruszki .Jajka napełniać farszem. Udekorować papryką, szczypiorkiem, tworząc kurczaczki, kaczuszki i króliczki

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj