Przepisy: Dla rodziny
Ciasto z jabłkami i płatkami migdałowymi
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mąki, kasze, makarony, owoce,
Okazje: przyjęcie
Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
- 1 1/2 szklanki mąki pszennej - u mnie typ 450
- 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej
- 80g margaryny
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 3/4 szklanki brązowego cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- płatki migdałowe
- cukier puder
Sposób przygotowania:
Wymieszać obie mąki, cukier brązowy, sól, proszek do pieczenia. Dodać margarynę, posiekać w kostkę i rozetrzeć razem. Dołączyć jabłka. Wymieszać. Dodać roztrzepane bądź zmiksowane jajka z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do małej tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wierzch posypać łyżeczką cukru brązowego.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 45 minut.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub