Przepisy: Dla rodziny

Ciasto z jabłkami i płatkami migdałowymi

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mąki, kasze, makarony, owoce,

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

- 4 średnie jabłka
- 1 1/2 szklanki mąki pszennej - u mnie typ 450
- 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej
- 80g margaryny
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 3/4 szklanki brązowego cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- płatki migdałowe
- cukier puder

Sposób przygotowania:

Obrać jabłka, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Wymieszać obie mąki, cukier brązowy, sól, proszek do pieczenia. Dodać margarynę, posiekać w kostkę i rozetrzeć razem. Dołączyć jabłka. Wymieszać. Dodać roztrzepane bądź zmiksowane jajka z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do małej tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wierzch posypać łyżeczką cukru brązowego.

Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 45 minut.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj