Przepisy: Dla rodziny
Chrupiące herbatniki z migdałami
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: mąki, kasze, makarony
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , piknik,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
300 g cukru trzcinowego,
115 g masła,
85 g płatków migdałowych,
80 ml wody,
pół łyżeczki mielonego cynamonu,
szczypta proszku do pieczenia (na około 80 herbatników)
Sposób przygotowania:
mąkę, drożdże i płatki migdałowe. Dobrze wymieszać. Wlać do formy wyłożonej
papierem do pieczenia i włożyć do lodówki, by ciasto stwardniało. Wyjąć ciasto
i pokroić je bardzo cienko. Ułożyć herbatniki na blasze i piec w temperaturze
180OC przez 15 minut, po czym przewrócić herbatniki na drugą stronę i piec
przez kolejne 15 minut. Przechowywać w puszce.
Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty" wydawnictwa Jedność
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub