Przepisy: Dla rodziny
Polenta z kremem z sera castelmagno
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa,
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
3 l wody
½ l śmietany
225 g sera castelmagno*
5 łyżek parmezanu
20 g masła
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Do miseczki wlać śmietanę, dodać ser castelmagno i starty
parmezan, doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Wymieszać wszystko do uzyskania miękkiej masy.
Pokroić polentę na kawałki i przełożyć do wysmarowanej
masłem żaroodpornej formy do pieczenia. Na wierzch wyłożyć krem serowy i zapiekać wszystko przez około 10 minut w temperaturze 200°C (krem powinien się przyrumienić).
Przepis pochodzi z książki "Szkoła gotowania" - wydawnictwo Jedność.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub