Zupa szparagowa z cambozolą i świeżo mielonym pieprzem

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: przyjęcie , afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

10 szparagów
2 szalotki
1 duży ząbek czosnku
3 liście bazylii
1 łyżka soli
100ml śmietanki 18%
200g sera cambozola
2 łyżki świeżo mielonego pieprzu

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:
Szparagi opłukać, zagotować lekko osoloną wodę w wysokim garnku. Włożyć szparagi i gotować przez 10 minut. Wyjąć szparagi, w garnku pozostawić 0,5l wywaru z gotowania.
Odciąć końcówki szparagów do dekoracji. Resztę pokroić i wrzucić znów do garnka, dodać posiekane szalotki i wyciśnięty czosnek, wsypać sól.
Gotować 8-10 minut, zdjąć z ognia, dolać śmietankę i zmiksować.
Zupę podawać z plastrami cambozoli, udekorowaną końcówkami szparagów, posypaną świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

koktajl witaminowy

Autor: malgorzata_maria_s

Komentarzy: 2

Spanakopita

Autor: dorota2010

Komentarzy: 1

jakiś ptrzepis

Autor: chuda

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj