Kasza gryczana z mlekiem

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: dla diabetyków , wegetariańska, bezglutenowa,

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

250-300 g kaszy gryczanej
250 ml mleka
sól
woda
cukier
masło

Sposób przygotowania:

Kaszę zalewamy niewielką ilością wody. Solimy i zagotowujemy. Następnie wlewamy mleko i gotujemy do miękkości. Z ugotowanej kaszy wykrajamy kluski i na talerzu skrapiamy je pozostałym mlekiem. Dodajemy rozpuszczone masło i posypujemy cukrem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj