Zielone naleśniki

  • średnie
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa , nabiał , inne,

Sposób przygotowania: smażone


Składniki:

Składniki - farsz:
1/2 opakowania mrożonego szpinaku.
1 kostka sera fety
200 ml śmietanki kremowej 30%
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła klarowanego
20 dag żółtego tartego sera (parmezanu lub oscypka)
gałka muszkatowa
sól
pieprz kolorowy świeżo mielony

Składniki-naleśniki:
250 ml mleka
200 ml wody mineralnej (dla puszystości ciasta)
2 jajka
150 g mąki
szczypta łyżeczki soli
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Sposób przygotowania:

Przygotowanie nadzienia:
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Wrzucamy na chwilę utarty czosnek a po chwili dodajemy szpinak. Gdy zmięknie dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.
Dość mocno przyprawiamy gałką muszkatową oraz trochę solimy i pieprzymy aby wydobyć smak szpinaku. Dusimy około 10 min, pod koniec dolewamy śmietankę mieszając aby się nie ścięła.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Wlewamy chochelką na rozgrzaną i posmarowaną oliwą patelnię smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Naleśniki smarujemy farszem i składamy lub zwijamy a następnie posypujemy startym serem najlepiej parmezanem lub oscypkiem aby smak był wyrazisty.
Smacznego!

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj