Przepisy: Dieta mamy karmiącej
Zielone naleśniki
- średnie
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: lunch
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: warzywa , nabiał , inne,
Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
Składniki - farsz:
1/2 opakowania mrożonego szpinaku.
1 kostka sera fety
200 ml śmietanki kremowej 30%
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła klarowanego
20 dag żółtego tartego sera (parmezanu lub oscypka)
gałka muszkatowa
sól
pieprz kolorowy świeżo mielony
Składniki-naleśniki:
250 ml mleka
200 ml wody mineralnej (dla puszystości ciasta)
2 jajka
150 g mąki
szczypta łyżeczki soli
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1/2 opakowania mrożonego szpinaku.
1 kostka sera fety
200 ml śmietanki kremowej 30%
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła klarowanego
20 dag żółtego tartego sera (parmezanu lub oscypka)
gałka muszkatowa
sól
pieprz kolorowy świeżo mielony
Składniki-naleśniki:
250 ml mleka
200 ml wody mineralnej (dla puszystości ciasta)
2 jajka
150 g mąki
szczypta łyżeczki soli
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Sposób przygotowania:
Przygotowanie nadzienia:
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Wrzucamy na chwilę utarty czosnek a po chwili dodajemy szpinak. Gdy zmięknie dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.
Dość mocno przyprawiamy gałką muszkatową oraz trochę solimy i pieprzymy aby wydobyć smak szpinaku. Dusimy około 10 min, pod koniec dolewamy śmietankę mieszając aby się nie ścięła.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Wlewamy chochelką na rozgrzaną i posmarowaną oliwą patelnię smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Naleśniki smarujemy farszem i składamy lub zwijamy a następnie posypujemy startym serem najlepiej parmezanem lub oscypkiem aby smak był wyrazisty.
Smacznego!
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Wrzucamy na chwilę utarty czosnek a po chwili dodajemy szpinak. Gdy zmięknie dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.
Dość mocno przyprawiamy gałką muszkatową oraz trochę solimy i pieprzymy aby wydobyć smak szpinaku. Dusimy około 10 min, pod koniec dolewamy śmietankę mieszając aby się nie ścięła.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Wlewamy chochelką na rozgrzaną i posmarowaną oliwą patelnię smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Naleśniki smarujemy farszem i składamy lub zwijamy a następnie posypujemy startym serem najlepiej parmezanem lub oscypkiem aby smak był wyrazisty.
Smacznego!
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub