Przepisy: Dla rodziny
Zupa czerwona
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wegetariańska, niskokaloryczna,
Głowne składniki: warzywa
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: sara_raczkowska
-
Ocena:oceń
Składniki:
1 czerwona papryka
4 duże marchewki
1 pietruszka
1 duża cebula
1-2 ząbek czosnku
2 kostki drobiowe
pieprz biały
odrobina tymianku suchego
bazylia sucha
olej do cebuli
cream fraiche i świeże listki bazylii opcjonalnie
4 duże marchewki
1 pietruszka
1 duża cebula
1-2 ząbek czosnku
2 kostki drobiowe
pieprz biały
odrobina tymianku suchego
bazylia sucha
olej do cebuli
cream fraiche i świeże listki bazylii opcjonalnie
Sposób przygotowania:
Do garnka z wodą wrzucamy obrane i pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę. Wstawiamy na kuchenkę. W tym czasie na osobnej patelni wlewamy olej a na desce kroimy cebulę na małą kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej. Gdy cebula trochę się zarumieni zdejmujemy ją z patelni i przerzucamy do garnka. Wtedy bierzemy paprykę i nacinamy ją delikatnie z każdej strony i polewamy wrzątkiem tak by skóra trochę namiękła. Wtedy zdejmujemy/ obieramy skórę z papryki i kroimy w kostkę przerzucając ją do garnka. Jeśli woda z warzywami zacznie wrzeć dodać do niej kostki rosołowe i przyprawy. Zmniejszyć temperaturę i gotować około 20 minut. Po tym czasie zmiksować wszystko blenderem na gładki krem. Na talerzu dodać opcjonalnie łyżeczkę jogurtu tureckiego-gęstego i świeże listki bazylii. Będzie przyjemnie wyglądać i pysznie smakować.
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
sara_raczkowska | 2014-02-04 15:39:10 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub