Przepisy: Dla rodziny
ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z BOCZKIEM I SEREM
- łatwe
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mięso i podroby,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: marika1503
-
Ocena:oceń
Składniki:
• 1 cebula
• 20 dag wędzonego boczku
• 15 dag żółtego sera
• Olej, sól, pieprz, natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Boczek pokrój na małe kawałki, lekko przesmaż, zdejmij z patelni, wlej łyżkę oleju, rozgrzej, wrzuć obraną i pokrojoną w talarki cebulę, zeszklij, wymieszaj z podsmażonym boczkiem.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, ułóż ugotowane połówki ziemniaków, oprósz solą i pieprzem, na wierzch wyłóż podsmażoną cebulę z boczkiem i posyp startym żółtym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 1800C na około 30 minut.
Gotowe danie posyp posiekana natką. Podawaj z surówkami.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub