Przepisy: Dla rodziny

Serniczek

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

1 kg tłustego twarogu
6 jaj
200g cukru
20 g cukru waniliowego
100g rodzynek
3 łyżki mąki ziemniaczanej
50g czekolady

Sposób przygotowania:

Twaróg mielimy maszynką, najlepiej dwa razy lub kupujemy w wiaderku. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodajemy do nich zmielony ser, rodzynki i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie mieszamy i dopiero na końcu dodajemy ubite białka bardzo delikatnie mieszając.
wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy około 1 godziny do chwili aż wierzch się zarumieni.
Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, a po kwadransie wyciągamy sernik całkowicie.

Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj