Przepisy: Dla rodziny
Serniczek
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: joanna_lange
-
Ocena:oceń
Składniki:
1 kg tłustego twarogu
6 jaj
200g cukru
20 g cukru waniliowego
100g rodzynek
3 łyżki mąki ziemniaczanej
50g czekolady
6 jaj
200g cukru
20 g cukru waniliowego
100g rodzynek
3 łyżki mąki ziemniaczanej
50g czekolady
Sposób przygotowania:
Twaróg mielimy maszynką, najlepiej dwa razy lub kupujemy w wiaderku. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodajemy do nich zmielony ser, rodzynki i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie mieszamy i dopiero na końcu dodajemy ubite białka bardzo delikatnie mieszając.
wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy około 1 godziny do chwili aż wierzch się zarumieni.
Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, a po kwadransie wyciągamy sernik całkowicie.
wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy około 1 godziny do chwili aż wierzch się zarumieni.
Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, a po kwadransie wyciągamy sernik całkowicie.
Wyszukaj przepis
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
joanna_lange | 2014-03-27 16:29:12 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub