Przepisy: Dla rodziny

Sałatka z roszponki, sera pleśniowego, melona i granatu

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: bezglutenowa

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: przyjęcie , sylwester, afrodyzjaki,

Sposób przygotowania: bez gotowania


Składniki:

3 garście roszponki
100g sera pleśniowego (użyłam Danish blue)
1/3 szklanki orzechów nerkowca (można zamiennie użyć włoskich lub laskowych)
1/3 melona, obranego i pokrojonego w kostkę
2 łyżki pestek granatu
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego

Sposób przygotowania:

Roszponkę opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Na suchej patelni uprażyć orzechy, kilka razy podrzucając w trakcie smażenia na średnim ogniu. W dużej salaterce wymieszać roszponkę z orzechami, dodać pokruszony ser, melona i pestki grantu. W szklance wymieszać oliwę z octem, skropić sałatkę tuż przed podaniem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj