Przepisy: Dla rodziny
Sałatka w makaronowych muszlach
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony,
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , inne,
- Autor: szpileczka
-
Ocena:oceń
Składniki:
16 dużych muszli makaronowych
2 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
czarnuszka
natka pietruszki
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasolki czerwonej
3 jajka
3 płaty marynowanej papryki
1 garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej
2 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
czarnuszka
natka pietruszki
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasolki czerwonej
3 jajka
3 płaty marynowanej papryki
1 garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej
Sposób przygotowania:
Muszle makaronowe gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, a następnie studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy drobno. Majonez mieszamy z musztardą i keczupem. Tak przygotowany sos doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę kroimy na małe kawałeczki. Kapustę mieszamy z kukurydzą, fasolką, papryką i jajkami. Do warzyw i jajek dodajemy sos i pół łyżeczki czarnuszki i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę nakładamy do wystudzonych muszli makaronowych. Posypujemy z wierzchu posiekaną drobno natką pietruszki i czarnuszką.
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub