Przepisy: Dla rodziny

Sałatka w makaronowych muszlach

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony,

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , inne,


Składniki:

16 dużych muszli makaronowych
2 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
czarnuszka
natka pietruszki
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasolki czerwonej
3 jajka
3 płaty marynowanej papryki
1 garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej

Sposób przygotowania:

Muszle makaronowe gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, a następnie studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy drobno. Majonez mieszamy z musztardą i keczupem. Tak przygotowany sos doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę kroimy na małe kawałeczki. Kapustę mieszamy z kukurydzą, fasolką, papryką i jajkami. Do warzyw i jajek dodajemy sos i pół łyżeczki czarnuszki i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę nakładamy do wystudzonych muszli makaronowych. Posypujemy z wierzchu posiekaną drobno natką pietruszki i czarnuszką.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj