Przepisy: Dla rodziny

pieczone jabłuszka pod bezową pierzynką

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: nabiał , owoce,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

2 duże jabłka
2-3 łyżek marmolady lub dżemu (pyszne z wieloowocowym)
2 białka
3-4 łyżeczek cukru
masło do wysmarowania formy do zapiekania

Sposób przygotowania:

formę do zapiekania wysmarować masłem ,jabłka przekroić na pół i wydrążyć gniazdo nasienne i obrać ,ułożyć w naczyniu do zapiekania do dołków po gnieździe nasiennym nałożyć marmoladę i zapiekać aż jabłko będzie miękkie ,następnie ubić białka z cukrem na pianę i zalać tym jabłka i podpiec aż do zrumienienia .Podawać na ciepło :)

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj