Przepisy: Dla rodziny
Makaron z delikatną cukinią i bakłażanem
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony,
Sposób przygotowania: gotowane , smażone,
Składniki:
• 300 g bakłażana
• 300 g cukinii
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 400 g dojrzałych pomidorów
• pęczek bazylii
• 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
• 2 łyżki startego parmezanu
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie do chwili aż nabiorą złotego koloru. Wyjmij czosnek. Dodaj bakłażan, cukinię i smaż – następnie dodaj pomidory, sól i pieprz, podsmażaj przez ok. 10 minut. Zdejmij z ognia i dodaj bazylię.
Ugotuj makaron i gdy będzie ‘al dente’ odcedź go i odsącz. Dodaj sos oraz starty parmezan; podawaj gorące.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub