Przepisy: Dla rodziny
Letni gulasz
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze, makarony,
Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
• 40 ml oliwy z oliwek extra virgin
• 160 g sera ricotta
• 200 g szpinaku
• 40 g parmezanu
• 20 g masła
• 120 g ziemniaków
• 200 g marchewki
• 100 ml mleka
• 20 g mąki pszennej
• 4 krople sosu Worcestershire
• sól
• pieprz
Sposób przygotowania:
W rondelku rozgrzej oliwę, dodaj umytą marchew, mąkę i zalej mlekiem tak, by marchew była przykryta. Gotuj do miękkości a następnie zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do momentu gdy będzie letnie. Sos Worcestershire dodaj na samym końcu.
Ugotuj makaron w gotującej się, osolonej wodzie, odcedź.
Rozpuść w rondlu masło, a następnie dodaj umyte liście szpinaku, pokruszoną ricottę i makaron – podsmażaj przez chwilę na dużym ogniu, ciągle mieszając. Upewnij się, że wszystkie składniki się dobrze połączyły.
Podawaj najpierw układając na talerzu krem z marchewki, następnie makaron ze szpinakiem. Posyp startym parmezanem, na końcu dodaj ziemniaki.
Można również podawać ze świeżymi, posiekanymi ziołami.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub