Przepisy: Dla rodziny

KREM Z CUKINII Z SZYNKĄ I JAJKIEM

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

• 1 porcja rosołowa (np. korpus i 2 skrzydełka)
• 2 marchewki
• ½ pora
• 1 cukinia
• 15 dag szynki
• 2 łyżki masła
• ½ pęczka koperku
• 1 szklanka śmietany
• 3 jajka
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Porcję rosołową oczyść i opłucz, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Doprowadź do wrzenia, odszumuj. Marchewki obierz, opłucz i pokrój w plasterki. Pora umyj i pokrój w cienkie krążki. Cukinie umyj i pokrój w plasterki.
Do wywaru wrzuć marchewki i krążki pora. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Wrzuć plasterki cukinii i gotuj jeszcze 10 minut. Po tym czasie wyjmij porcję rosołową i całość zmiksuj na krem. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Szynkę pokrój w kostkę, zrumień na rozgrzanym maśle. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Zupę rozlej na talerze, dodaj podsmażoną szynkę i pokrojone jajka. Przed podaniem zupę posyp posiekanym koperkiem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj