Przepisy: Dla rodziny
KREM CUKINIOWY Z RICOTTĄ
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: marika1503
-
Ocena:oceń
Składniki:
• 1 cebula
• 1-1,5 litra bulionu warzywnego
• 100 ml śmietany 12 proc.
• 10 dag sera risotta lub tłustego twarożku
• 20 dag pomidorków koktajlowych
• 2 łyżki oliwy
• Sok z cytryny
• 1-2 ząbki czosnku
• Szczypta chilli, koperek, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Zalać warzywa bulionem (tak aby przykryły cukinię, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zestawić z ognia, lekko ostudzić, następnie zmiksować.
Zupę wymieszać ze śmietaną oraz ricottą i mocno podgrzać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, chilli, solą oraz pieprzem.
Zupę rozlać na talerze, udekorować połówkami pomidorków koktajlowych, posypać posiekanym koperkiem.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub