Przepisy: Dla rodziny

KREM CUKINIOWY Z RICOTTĄ

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa , nabiał ,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

• 3 cukinie
• 1 cebula
• 1-1,5 litra bulionu warzywnego
• 100 ml śmietany 12 proc.
• 10 dag sera risotta lub tłustego twarożku
• 20 dag pomidorków koktajlowych
• 2 łyżki oliwy
• Sok z cytryny
• 1-2 ząbki czosnku
• Szczypta chilli, koperek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinie umyj, odetnij końce i pokrój w plasterki. Cebule i czosnek obrać, opłukać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę z czosnkiem. Podsmażyć na złoty kolor, stale mieszając. Dodać cukinię i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty, mieszając.
Zalać warzywa bulionem (tak aby przykryły cukinię, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zestawić z ognia, lekko ostudzić, następnie zmiksować.
Zupę wymieszać ze śmietaną oraz ricottą i mocno podgrzać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, chilli, solą oraz pieprzem.
Zupę rozlać na talerze, udekorować połówkami pomidorków koktajlowych, posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj