Przepisy: Dla rodziny
Kolorowe ciasto (makaronowe)
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: inne
Okazje: inne
Sposób przygotowania: bez gotowania
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
Składniki
Na czerwony makaron
1kg mąki pszennej typ 500
10 jajek
150 g koncentratu pomidorowego
Na zielony makaron
1 kg mąki pszennej typ 500
8 jajek
240 g ugotowanego szpinaku
Na czerwony makaron
1kg mąki pszennej typ 500
10 jajek
150 g koncentratu pomidorowego
Na zielony makaron
1 kg mąki pszennej typ 500
8 jajek
240 g ugotowanego szpinaku
Sposób przygotowania:
W celu przygotowania zielonego ciasta, zagnieść ciasto z mąki, jajek oraz ugotowanego i zmielonego w mikserze szpinaku (dodając odrobinę wody, jeśli to konieczne).
Chcąc otrzymać czerwony makaron, zagnieść ciasto z mąki, jajek i koncentratu pomidorowego.
Kolorowe ciasto makaronowe można otrzymać, łącząc zwykłe ciasto z przygotowanymi
dwoma ciastami w kolorze czerwonym i zielonym.Rozwałkować na stolnicy dwa kolorowe ciasta i wyciąć z nich paski. Rozwałkować ciasto makaronowe jajeczne
w kolorze neutralnym na grubość 1-2 mm, zwilżyć je wodą. Na jego wierzchu wyłożyć naprzemiennie uprzednio wycięte paski kolorowego makaronu.
Otrzymaną kompozycję delikatnie rozwałkować, uzyskując jeden płat wielokolorowego ciasta.
Wyciąć krążki ciasta za pomocą okrągłego wykrojnika. Wyłożyć na nie wybrany
przez siebie farsz. Nakryć drugą połową krążków i docisnąć ciasto, aby się skleiło.
Przepis pochodzi z książki "" Ilustrowana szkoła gotowania
wydawnictwa Jedność
Chcąc otrzymać czerwony makaron, zagnieść ciasto z mąki, jajek i koncentratu pomidorowego.
Kolorowe ciasto makaronowe można otrzymać, łącząc zwykłe ciasto z przygotowanymi
dwoma ciastami w kolorze czerwonym i zielonym.Rozwałkować na stolnicy dwa kolorowe ciasta i wyciąć z nich paski. Rozwałkować ciasto makaronowe jajeczne
w kolorze neutralnym na grubość 1-2 mm, zwilżyć je wodą. Na jego wierzchu wyłożyć naprzemiennie uprzednio wycięte paski kolorowego makaronu.
Otrzymaną kompozycję delikatnie rozwałkować, uzyskując jeden płat wielokolorowego ciasta.
Wyciąć krążki ciasta za pomocą okrągłego wykrojnika. Wyłożyć na nie wybrany
przez siebie farsz. Nakryć drugą połową krążków i docisnąć ciasto, aby się skleiło.
Przepis pochodzi z książki "" Ilustrowana szkoła gotowania
wydawnictwa Jedność
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub