Przepisy: Dla rodziny
Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- średnie
- do 60 min
Dla kogo?: Staramy się o dziecko
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: bezglutenowa
Głowne składniki: warzywa , nabiał , ryby i owoce morza,
Okazje: urodziny
Sposób przygotowania: gotowane , smażone,
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
miałka mąka
2 jajka
2 łyżki mleka
tłuszcz do smażenia
cytryna
bułka tarta
sól
sałatka ziemniaczana:
1 kg ziemniaków
1/4 kg marchwi
1/4 kg selera
ocet
szklanka groszku z puszki lub 200 g mrożonego groszku
150 g kiszonych ogórków
4–6 łyżek majonezu
pieprz
sól
Sposób przygotowania:
Podajemy z ziemniakami lub sałatką ziemniaczaną.
Sałatka ziemniaczana:
Ziemniaki w łupinkach solimy i gotujemy około 15–20 minut, w zależności od wielkości, wbijając nóż sprawdzamy, czy są miękkie. Pozostawiamy, aby trochę przestygły. Chłodne ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę około 1×1 cm. Marchew i seler obieramy i w wodzie z dodatkiem soli i octu gotujemy 10–15 minut, aby warzywa były miękkie, ale nie rozgotowane. Wyjmujemy z wody, pozostawiamy do wystygnięcia i drobno kroimy. Kroimy w kostkę także ogórki, marynatę wykorzystamy pod koniec przyrządzania sałatki.
Groszek z puszki odcedzamy (mrożony rozmrażamy). Wszystkie pokrojone składniki delikatnie mieszamy w misce, dodajemy majonez i trochę marynaty z ogórków. Solimy i doprawiamy pieprzem.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub