Przepisy: Dla rodziny
KANAPKI Z PASTAMI JAJECZNYMI
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, podwieczorek
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: inna
Głowne składniki: nabiał
Sposób przygotowania: inne
- Autor: marika1503
-
Ocena:oceń
Składniki:
• 3 kromki chleba wiejskiego razowego
• 1 czubata łyżka majonezu
• 3 jajka
• 1 mała dymka ze szczypiorkiem
• ½ łyżeczki musztardy
• ½ łyżeczki chrzanu śmietankowego
• kilka plasterków pomidora i ogórka
• sól, pieprz
PASTA JAJECZNA Z TWAROGIEM:
• 3 kromki ciemnego pieczywa
• 1 czubata łyżka majonezu
• 2 jajka
• ok. 10 dag twarogu
• 1 łyżeczka musztardy
• 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
• drobina natki i koperku
• sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Twaróg zmiksuj z majonezem, musztardą oraz ze śmietaną. Dodaj dwa drobno pokrojone jajka na twardo. Dopraw solą, pieprzem, natka i koperkiem. Kromki chleba przełóż przygotowana pastą i rozetnij na dwie porcje.
Wyszukaj przepis
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub