Przepisy: Dla rodziny

KANAPKI Z PASTAMI JAJECZNYMI

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: inna

Głowne składniki: nabiał

Okazje: urodziny, inne,

Sposób przygotowania: inne


Składniki:

PASTA JAJECZNA:
• 3 kromki chleba wiejskiego razowego
• 1 czubata łyżka majonezu
• 3 jajka
• 1 mała dymka ze szczypiorkiem
• ½ łyżeczki musztardy
• ½ łyżeczki chrzanu śmietankowego
• kilka plasterków pomidora i ogórka
• sól, pieprz

PASTA JAJECZNA Z TWAROGIEM:
• 3 kromki ciemnego pieczywa
• 1 czubata łyżka majonezu
• 2 jajka
• ok. 10 dag twarogu
• 1 łyżeczka musztardy
• 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
• drobina natki i koperku
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimna wodą, odstaw, żeby ostygły. Następnie obierz i drobno posiekaj. Posiekaj dymkę razem ze szczypiorkiem, dodaj do jajek. Dołóż musztardę oraz majonez. Dokładnie wymieszaj (jeśli pasta wyszła zbyt gęsta, można dodać 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego). Dopraw solą i pieprzem. Kromki chleba przełóż przygotowaną pastą. Na warstwach pasty jajecznej ułóż plasterki pomidora i ogórka, lekko dociśnij. Rozetnij poprzecznie na dwie porcje.

Twaróg zmiksuj z majonezem, musztardą oraz ze śmietaną. Dodaj dwa drobno pokrojone jajka na twardo. Dopraw solą, pieprzem, natka i koperkiem. Kromki chleba przełóż przygotowana pastą i rozetnij na dwie porcje.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj