Przepisy: Dla rodziny
Jaja faszerowane szpinakiem
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: śniadanie, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , piknik, urodziny, sylwester, inne,
Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
1 duże op. świeżego szpinaku lub mrożonego
3 plastry sera królewskiego
200 ml śmietanki 18%
3 ząbki czosnku polskiego
1 duża cebula
masło do smażenia
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Farsz: na maśle smażymy szpinak aż znacznie zmniejszy swoją objętość. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i 'sprasowany' czosnek. Zalewamy śmietanką i smażymy dalej aż do wyparowania. Na koniec dodajemy ser ( mieszamy aż ser rozpuści się ). Przyprawiamy dosyć mocno solą i pieprzem.
Po wystudzeniu dodajemy żółtka rozgniecione widelcem.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy jaja i dekorujemy wg uznania :)
Wyszukaj przepis
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub