Przepisy: Dla rodziny

Jaja faszerowane szpinakiem

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , piknik, urodziny, sylwester, inne,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

8 jajek
1 duże op. świeżego szpinaku lub mrożonego
3 plastry sera królewskiego
200 ml śmietanki 18%
3 ząbki czosnku polskiego
1 duża cebula
masło do smażenia
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gotujemy jaja na twardo. Wydrążamy żółtka.
Farsz: na maśle smażymy szpinak aż znacznie zmniejszy swoją objętość. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i 'sprasowany' czosnek. Zalewamy śmietanką i smażymy dalej aż do wyparowania. Na koniec dodajemy ser ( mieszamy aż ser rozpuści się ). Przyprawiamy dosyć mocno solą i pieprzem.
Po wystudzeniu dodajemy żółtka rozgniecione widelcem.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy jaja i dekorujemy wg uznania :)

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj