Przepisy: Dla rodziny
Gulasz wołowy z pomidorami
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: bezglutenowa
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Okazje: urodziny
Sposób przygotowania: smażone, duszone,
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
Selera i marchewkę pokroić w dosyć małą kostkę. Cebulę
posiekać i podsmażyć razem z czosnkiem na oliwie. Dodać
warzywa i smażyć jeszcze przez 5 minut. Dodać wołowinę
pokrojoną w kęski i krótko ją podsmażać.
Podlać winem i dodać pomidory w kawałkach oraz rozmaryn.
Doprawić delikatnie solą i pieprzem. Dusić przez
około 10 minut.
Rozpuścić koncentrat w niewielkiej ilości gorącego bulionu
i dodać do mięsa. Kontynuować duszenie przez 30
minut w na pół przykrytym rondlu, doprawić do smaku,
jeśli to konieczne.
Serwować gulasz na gorąco, wedle uznania, z dodatkiem
zielonego groszku, duszonego z szynką.
dla 4 osób
400 g wołowiny
½ cebuli,
1 marchewka
2 łodygi selera naciowego
4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
150 g pomidorów z puszki
1 łyżeczka koncentratu
pomidorowego
1 kieliszek czerwonego wina
100 ml mięsnego bulionu
rozmaryn
sól i pieprz
posiekać i podsmażyć razem z czosnkiem na oliwie. Dodać
warzywa i smażyć jeszcze przez 5 minut. Dodać wołowinę
pokrojoną w kęski i krótko ją podsmażać.
Podlać winem i dodać pomidory w kawałkach oraz rozmaryn.
Doprawić delikatnie solą i pieprzem. Dusić przez
około 10 minut.
Rozpuścić koncentrat w niewielkiej ilości gorącego bulionu
i dodać do mięsa. Kontynuować duszenie przez 30
minut w na pół przykrytym rondlu, doprawić do smaku,
jeśli to konieczne.
Serwować gulasz na gorąco, wedle uznania, z dodatkiem
zielonego groszku, duszonego z szynką.
dla 4 osób
400 g wołowiny
½ cebuli,
1 marchewka
2 łodygi selera naciowego
4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
150 g pomidorów z puszki
1 łyżeczka koncentratu
pomidorowego
1 kieliszek czerwonego wina
100 ml mięsnego bulionu
rozmaryn
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Selera i marchewkę pokroić w dosyć małą kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć razem z czosnkiem na oliwie. Dodać warzywa i smażyć jeszcze przez 5 minut. Dodać wołowinę pokrojoną w kęski i krótko ją podsmażać. Podlać winem i dodać pomidory w kawałkach oraz rozmaryn. Doprawić delikatnie solą i pieprzem. Dusić przez około 10 minut.
Rozpuścić koncentrat w niewielkiej ilości gorącego bulionu i dodać do mięsa. Kontynuować duszenie przez 30 minut w na pół przykrytym rondlu, doprawić do smaku,
jeśli to konieczne. Serwować gulasz na gorąco, wedle uznania, z dodatkiem
zielonego groszku, duszonego z szynką.
Przepis pochodzi z książki "Ilustrowana szkoła gotowania" wydawnictwa Jedność
Rozpuścić koncentrat w niewielkiej ilości gorącego bulionu i dodać do mięsa. Kontynuować duszenie przez 30 minut w na pół przykrytym rondlu, doprawić do smaku,
jeśli to konieczne. Serwować gulasz na gorąco, wedle uznania, z dodatkiem
zielonego groszku, duszonego z szynką.
Przepis pochodzi z książki "Ilustrowana szkoła gotowania" wydawnictwa Jedność
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub