Przepisy: Dla rodziny

FASZEROWANE POMIDORY I OGÓRKI

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

• 3 strąki kolorowej papryki
• 1 mała cukinia
• 1-2 małe ostre papryczki chilli
• 10 dag ryżu
• 1 jajko
• 1 posiekany ząbek czosnku
• świeża kolendra
• 4 pomidory
• 2 ogórki
• 20 dag sera żółtego
• Sól, pieprz, curry, sok z połowy limonki, olej

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować na sypko. Papryki i cukinie umyć, pokroić w niezbyt drobną kostkę, przesmażyć na oliwie z czosnkiem i posiekanym chilli. Ryż wymieszać z paprykami, cukinią, chilli, jajkiem i posiekaną kolendrą. Przygotowany farsz doprawić sokiem wyciśniętym z połowy limonki, solą, pieprzem oraz curry.

Pomidory i ogórki umyć. Z pomidorów ściąć wierzch i łyżeczką wydrążyć miąższ. Ogórki pokroić na ćwiartki i wydrążyć miąższ. Warzywa napełnić przygotowanym farszem i posypać startym żółtym serem. Ułożyć na posmarowanej olejem blasze i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180oC.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj