Przepisy: Dla rodziny
Dżem z melona, malin i bazylii
- średnie
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: owoce
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
200 g malin,
400 g
cukru,
10 listków bazylii,
sok z połówki cytryny
(na 2 średnie słoiki)
Sposób przygotowania:
oraz drobno posiekaną bazylią i zostawić na godzinę. Zagotować, zgasić
ogień, przykryć rondel i zostawić na noc. Rano przetrzeć melonową pulpę przez
sitko. Otrzymany syrop doprowadzić do wrzenia i podgrzać do temperatury
115OC. Dodać zmiksowane maliny i gotować przez kilka minut. Przełożyć dżem
do słoików.
Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty", wydawnictwo Jedność
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub