Przepisy: Dla rodziny

Dżem z melona, malin i bazylii

  • średnie
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: owoce

Okazje: piknik, inne,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

350 g miąższu melona,
200 g malin,
400 g
cukru,
10 listków bazylii,
sok z połówki cytryny
(na 2 średnie słoiki)

Sposób przygotowania:

Miąższ melona pokroić na małe kosteczki, wymieszać z cukrem, sokiem z cytryny
oraz drobno posiekaną bazylią i zostawić na godzinę. Zagotować, zgasić
ogień, przykryć rondel i zostawić na noc. Rano przetrzeć melonową pulpę przez
sitko. Otrzymany syrop doprowadzić do wrzenia i podgrzać do temperatury
115OC. Dodać zmiksowane maliny i gotować przez kilka minut. Przełożyć dżem
do słoików.

Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty", wydawnictwo Jedność

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj