Przepisy: Dla rodziny

DYNIOWE MUFFINKI

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: inna

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

• 2,5 szklanki mąki pszennej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody
• 2 łyżeczki cynamonu
• 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
• 1/2 łyżeczki soli
• 100 g miękkiego masła
• 1,5 szklanki cukru
• 1 szklanka puree z dyni
• 1 jajko
• po 6 łyżek pestek dyni i płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

W misce połączyć mąkę, proszek, sodę, cynamon, gałkę i sól.

W drugiej misce utrzeć masło i cukier na gładka masę. Dodać dynię i jajko. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać zmieszane suche składniki. Wymieszać.

Ciasto ponakładaj do foremek na muffinki, po czym w każdą muffinkę posyp pestkami dyni i płatkami migdałowymi. Gotowe muffinki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 1800 ok. 20 minut.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj