Przepisy: Dla rodziny

Chrupiące łódeczki z ziemniaków z grilla

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa , nabiał , inne,

Sposób przygotowania: z grilla


Składniki:

-8 niewielkich ziemniaków
-50g roztopionego masła
-3 cebule
-szklanka startego żółtego sera
-50g salami

Sposób przygotowania:

1.Obierz i pokrój cebulę w półtalarki,a salami w paski.
2.Nakłuj ziemniaki widelcem i piecz w piekarniku w temp. 200̊ stopni przez godzinę.
3.Wystudzone ziemniaki przekrój na pół i wydrąż miąższ,zostawiając ponad 0,5cm tuż przy skórce.Natrzyj wnętrze ziemniaka roztopionym masłem.
4.Rozgrzej grill i ułóż ziemniaki na ruszcie odkrojoną stroną do dołu.Grilluj przez 10-15 minut.Odwróć i grilluj przez kolejne 5 minut.
5.Przypraw łódeczki solą i pieprzem do smaku.Napełnij je dodatkami:salami,cebulą i serem.Następnie grilluj je przez ok.10 minut,aż ser zacznie się topić.Podawaj gorące.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj