Przepisy: Dla rodziny

Babeczki z szynką.

  • łatwe
  • do 60 min

Pora dania: kolacja

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: pieczone, smażone,


Składniki:

Składniki:
• 300 g pieczarek
• 150 g szynki
• 1 opakowanie wytrawnych korpusów do babeczek
• 1 szalotka
• Pół pęczka natki
• 2 łyżki keczupu
• 1 łyżka masła
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Pieczarki umyj i obierz. Drobno je pokrój. Posiekaj szalotkę, a szynkę potnij w maleńką kostkę.
• Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nie szalotkę, a po chwili pieczarki. Usmaż i dodaj szynkę. Smaż razem 2 minuty. Potem zdejmij z palnika i wystudź. Dorzuć posiekana natkę. Przypraw solą i pieprzem. Na koniec wymieszaj z keczupem.
• Farsz nałóż do babeczek, wstaw je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut. Podawaj ciepłe lub na zimno. Udekoruj listkami natki.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj