Przepisy: Dla rodziny
Babeczki z szynką.
- łatwe
- do 60 min
Pora dania: kolacja
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Okazje: przyjęcie
Sposób przygotowania: pieczone, smażone,
Składniki:
Składniki:
• 300 g pieczarek
• 150 g szynki
• 1 opakowanie wytrawnych korpusów do babeczek
• 1 szalotka
• Pół pęczka natki
• 2 łyżki keczupu
• 1 łyżka masła
• Sól, pieprz
• 300 g pieczarek
• 150 g szynki
• 1 opakowanie wytrawnych korpusów do babeczek
• 1 szalotka
• Pół pęczka natki
• 2 łyżki keczupu
• 1 łyżka masła
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie:
• Pieczarki umyj i obierz. Drobno je pokrój. Posiekaj szalotkę, a szynkę potnij w maleńką kostkę.
• Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nie szalotkę, a po chwili pieczarki. Usmaż i dodaj szynkę. Smaż razem 2 minuty. Potem zdejmij z palnika i wystudź. Dorzuć posiekana natkę. Przypraw solą i pieprzem. Na koniec wymieszaj z keczupem.
• Farsz nałóż do babeczek, wstaw je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut. Podawaj ciepłe lub na zimno. Udekoruj listkami natki.
• Pieczarki umyj i obierz. Drobno je pokrój. Posiekaj szalotkę, a szynkę potnij w maleńką kostkę.
• Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nie szalotkę, a po chwili pieczarki. Usmaż i dodaj szynkę. Smaż razem 2 minuty. Potem zdejmij z palnika i wystudź. Dorzuć posiekana natkę. Przypraw solą i pieprzem. Na koniec wymieszaj z keczupem.
• Farsz nałóż do babeczek, wstaw je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut. Podawaj ciepłe lub na zimno. Udekoruj listkami natki.
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub