Przepisy: Dla rodziny

Babcin kubuś

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: warzywa , owoce,

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

0,5 kg.marchewki
4 szt.pomarańczy
1 kg.cukru
4dkg kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania:

Marchew umyć,obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Pomarańcze wyszorować i sparzyć 3 szt.obrać i podzielić na cząstki a czwartą pokroić w całości na kawałki .Marchew i pomarańcze zalać wodą i gotować do miękkości.Zmiksować następnie uzupełnić wodą do poziomu 10 litrów dodać cukier i kwasek cytrynowy i wszystko zagotować .Po wystudzeniu można podawać a że jest soczku sporo można gorący wlać do butelek i zakręcić i pozostawić do wystygnięcia i tak może być przechowywany na dłuższy czas :) Ten soczek gości na każdej naszej imprezie już od wielu lat to mój smak z dzieciństwa :)

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj