Przepisy: Dla dziecka
Łódeczka z Jajecznicą
- łatwe
- do 30 min
Wiek dziecka: 2 lata +
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, podwieczorek
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: JoannaKrzyzanek
-
Ocena:oceń
Składniki:
dwa jajka od podwórkowej kury,
małą cebulkę pokrojoną w drobną kostkę,
kawałek pomarańczowej papryki pokrojonej w kostkę,
plaster pomarańczowego sera,
świeżo zmielony biały pierz,
płaską łyżeczkę masła
Sposób przygotowania:
1. Zetnij górę bułeczek i delikatnie usuń z nich część miąższu.
2. Umyj starannie jajka pod bieżącą wodą. Rozpuść na patelni masło i podsmaż na nim paprykę i cebulkę. Kiedy się zeszklą, wbij jajka. Smaż je tak długo, aż się zetną.
3. Wypełnij bułeczki jajecznicą.
4. Ser przekrój tak, aby powstały trójkąty. Zrób z nich żagle.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub