Przepisy: Dla dziecka

Łódeczka z Jajecznicą

  • łatwe
  • do 30 min

Wiek dziecka: 2 lata +

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: nabiał , mąki, kasze, makarony,

Okazje: piknik, urodziny,

Sposób przygotowania: smażone


Składniki:

dwie owalne bułeczki orkiszowe,
dwa jajka od podwórkowej kury,
małą cebulkę pokrojoną w drobną kostkę,
kawałek pomarańczowej papryki pokrojonej w kostkę,
plaster pomarańczowego sera,
świeżo zmielony biały pierz,
płaską łyżeczkę masła

Sposób przygotowania:


1. Zetnij górę bułeczek i delikatnie usuń z nich część miąższu.

2. Umyj starannie jajka pod bieżącą wodą. Rozpuść na patelni masło i podsmaż na nim paprykę i cebulkę. Kiedy się zeszklą, wbij jajka. Smaż je tak długo, aż się zetną.

3. Wypełnij bułeczki jajecznicą.

4. Ser przekrój tak, aby powstały trójkąty. Zrób z nich żagle.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj