Przepisy: Dla dziecka

Francuskie cukierki ze szpinakiem

  • łatwe
  • do 60 min

Wiek dziecka: 3 lata +

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze, makarony,

Okazje: piknik, urodziny, sylwester,


Składniki:

kilka garści liści szpinaku,
gałkę muszkatołową,
olej,
opakowanie francuskiego ciasta,
pieprz,
sól,
kawałek sera typu feta,
jajko

Sposób przygotowania:

1. Rozłóż na stolnicy arkusze ciasta francuskiego, aby się rozmroziły.

2. Umyj starannie liście szpinaku pod bieżącą wodą i pozostaw na durszlaku, aby odciekł nadmiar wody. Rozgrzej na patelni olej i podsmażaj na nim szpinak, aż stanie się miękki.

3. Przełóż szpinak do miski, dodaj rozdrobnione ser, gałkę muszkatołową, pieprz i starannie wymieszaj zawartość miski.

4. Pokrój ciast na małe prostokąty. Na każdy połóż trochę szpinakowego farszu i zwiń tak, aby powstały cukierki. Ułóż szpinakowe cukierki na blaszce, posmaruj je rozbełtanym jajkiem i włóż do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 10 minut.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj