Przepisy: Dla dziecka
Francuskie cukierki ze szpinakiem
- łatwe
- do 60 min
Wiek dziecka: 3 lata +
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: warzywa , nabiał , mąki, kasze, makarony,
Okazje: piknik, urodziny, sylwester,
- Autor: JoannaKrzyzanek
-
Ocena:oceń
Składniki:
gałkę muszkatołową,
olej,
opakowanie francuskiego ciasta,
pieprz,
sól,
kawałek sera typu feta,
jajko
Sposób przygotowania:
2. Umyj starannie liście szpinaku pod bieżącą wodą i pozostaw na durszlaku, aby odciekł nadmiar wody. Rozgrzej na patelni olej i podsmażaj na nim szpinak, aż stanie się miękki.
3. Przełóż szpinak do miski, dodaj rozdrobnione ser, gałkę muszkatołową, pieprz i starannie wymieszaj zawartość miski.
4. Pokrój ciast na małe prostokąty. Na każdy połóż trochę szpinakowego farszu i zwiń tak, aby powstały cukierki. Ułóż szpinakowe cukierki na blaszce, posmaruj je rozbełtanym jajkiem i włóż do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 10 minut.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub