Przepisy: Dla dziecka
Babeczki z bitą śmietaną i galaretką
- średnie
- do 60 min
Wiek dziecka: 18 miesięcy +
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wegetariańska
Głowne składniki: mąki, kasze, makarony, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
3 żółtka
3 łyżki śmietany
15 dag margaryny lub masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Na nadzienie;
250 ml śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
2 różne galaretki
Sposób przygotowania:
Każdą galaretkę rozpuścić w 400 ml gotującej wody i wymieszać. Wylać każdą osobno na talerz do stężenia. Po stężeniu pokroić na małe kwadraciki. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Upieczone i wystudzone babeczki napełnić bitą śmietaną, a na wierzch położyć kawałki galaretki. Można dodatkowo udekorować owocami: kawałkami brzoskwini, truskawkami, poziomkami, jagodami itp.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub