Pieczone jabłko

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wegetariańska

Głowne składniki: owoce

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

4 duże jabłka
50 g suszonej żurawiny
50 g płatków migdałowych
1 łyżeczka płynnego miodu
szczypta cynamonu
szczypta imbiru
4 łyżki wody
cukier puder
listki mięty

Sposób przygotowania:

Suszoną żurawinę, płatki migdałowe, płynny miód mieszamy z odrobiną wody i odstawiamy. Następnie myjemy jabłka i odcinamy ich górną część (z ogonkiem). Wycinamy z jabłek pestki (całe gniazda), nacieramy je od środka cynamonem i imbirem i dodajemy przygotowany słodki farsz. Tak przygotowane jabłka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160-180 st. C na 20 minut. Po upieczeniu, posypujemy deser cukrem pudrem i ozdabiamy listkami mięty. Smacznego!

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj