Przepisy: Dla rodziny

Wiosenna sałatka

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: tanie

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa

Sposób przygotowania: bez gotowania


Składniki:

1 mała kapusta pekińska
7 rzodkiewek
1 puszka kukurydzy
2 dymki ze szczypiorkiem
Zioła prowansalskie
3-4 łyżki majonezu
Sól, pieprz
3-4 gałązki natki

Sposób przygotowania:

Kapustę pekińską opłucz pod bieżącą wodą , osusz i drobno posiekaj. Przełóż do miski.
Rzodkiewki umyj, odetnij łodyżki i korzonki. 2 rzodkiewki pokrój w plasterki i odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj w drobną kostkę, wymieszaj z kapustą pekińską.
Kukurydzę osącz z zalewy, przepłucz na sicie zimną wodą. Gdy ocieknie dodaj do surówki.
Dymki opłucz, osusz i drobno posiekaj razem ze szczypiorkiem. Wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Dodaj 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, odstaw na kilkanaście minut aby smaki się przeniknęły.
Przed podaniem dopraw solą i pieprzem i wymieszaj z majonezem.
Udekoruj rzodkiewkami i natką.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj