Przepisy: Dla rodziny

Ryż z jabłkiem

  • średnie
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej


Składniki:

2 woreczki ryżu
3 jabłka
cynamon
cukier
rodzynki
masło

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż, obrać jabłka i utrzeć na grubych oczkach lub w cienkie plasterki.
Zmoczyć rodzynki. Wysmarować naczynie żaroodporne masłem, dać ryż następnie jabłka i rodzynki, posypać cynamonem i cukrem. Na to dać odrobinę masła. Następnie zrobić kolejną warstwę. Piec ok 20-30 min w 180 stopniach.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj