Przepisy: Dla rodziny
Kurczak nadziewany żółtym serem
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: przyjęcie
- Autor: AnulkaaB23
-
Ocena:oceń
Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
1 łyżka oleju
pół łyżeczki suszonych ziół: oregano,bazylia
1 liść laurowy
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Do faszerowania:
ser żółty
1 łyżka oleju
pół łyżeczki suszonych ziół: oregano,bazylia
1 liść laurowy
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Do faszerowania:
ser żółty
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka nacinamy. Następnie z podanych składników przygotowujemy bejcę i nacieramy nią mięso. w powstałą po nacięciu kieszeń wkładamy kawałki sera i spinamy wykałaczką którą dobrze jest wcześniej namoczyć w wodzie lub naoliwić. Odkładamy w chłodne miejsce na conajmniej 2 godzinki.. Pieczemy po 5-7 min z każdej strony
Smacznego
Smacznego
Wyszukaj przepis
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub