Przepisy: Dla rodziny
KREM DYNIOWY Z JABŁKIEM I PIEROŻKAMI TORTELLINI
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , owoce,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: marika1503
-
Ocena:oceń
Składniki:
• 1 duże jabłko
• 1 duża cebula
• 3 łyżki masła
• 2 łyżeczki curry, sól, pieprz
• ½ łyżeczki ostrej papryki
• 5 szklanek bulionu warzywnego (może być z kostki)
• 1 opakowanie pierożków tortellini
• świeża szałwia
Sposób przygotowania:
Jabłko umyj, obierz ze skórki. Usuń łuski z cebuli. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ posiekaj w kosteczkę. Obraną cebulę opłucz i osusz, grubo poszatkuj.
W dużym rondlu rozpuść masło. Wrzuć poszatkowaną cebulę, mieszając usmaż na szklisto. Dodaj pokrojone jabłko oraz miąższ dyni. Wsyp curry i ostrą paprykę. Duś na małym ogniu pod przykryciem 3-5 minut.
Podduszone warzywa z jabłkiem zalej gorącym bulionem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie.
W tym czasie w drugim garnku zagotuj osolona wodę. Na wrzątek wsyp pierożki. Gotuj według przepisu podanego na opakowaniu. 2-3 gałązki szałwii opłucz, oderwij listki. Zupę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozlej na talerze, do każdego włóż porcję pierożków. Ozdób listkami szałwii.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub