Przepisy: Dla rodziny

Kompot z brzoskwiń

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, podwieczorek


Składniki:

- brzoskwinie
- woda
- cukier

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie obrać z ogonków, zaparzyć i pokroić na połówki. Po wyjęciu pestek poukładać gęsto w słoikach. Do każdego litrowego słoika wsypać po dwie duże łyżki cukru i zalać przegotowaną, ciepłą wodą. Pasteryzować w słoikach zanurzonych do 3/4 wysokości 20 minut w garnku. Po zagotowaniu wyjąć na ściereczkę do góry dnami i poczekać aż wystygną.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj