Przepisy: Dla rodziny
Kompot z brzoskwiń
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad, podwieczorek
- Autor: patrycja301282
-
Ocena:oceń
Składniki:
- brzoskwinie
- woda
- cukier
- woda
- cukier
Sposób przygotowania:
Brzoskwinie obrać z ogonków, zaparzyć i pokroić na połówki. Po wyjęciu pestek poukładać gęsto w słoikach. Do każdego litrowego słoika wsypać po dwie duże łyżki cukru i zalać przegotowaną, ciepłą wodą. Pasteryzować w słoikach zanurzonych do 3/4 wysokości 20 minut w garnku. Po zagotowaniu wyjąć na ściereczkę do góry dnami i poczekać aż wystygną.
Wyszukaj przepis
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub