Przepisy: Dla rodziny
Ciasto z jagodami i jeżynami
- łatwe
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
- Autor: patrycja301282
-
Ocena:oceń
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka jeżyn
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka jeżyn
Sposób przygotowania:
Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Foremkę natłuścić i posypać bułką tartą. Do foremki przełożyć połowę ciasta i posypać jagodami. Wyłożyć pozostałą część ciasta i posypać jeżynami. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 50 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub