Przepisy: Dla rodziny

Ciasto z jagodami i jeżynami

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej


Składniki:

- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka jeżyn

Sposób przygotowania:

Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Foremkę natłuścić i posypać bułką tartą. Do foremki przełożyć połowę ciasta i posypać jagodami. Wyłożyć pozostałą część ciasta i posypać jeżynami. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 50 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj