Przepisy: Dla rodziny

Ciasto z jagodami i jeżynami

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej


Składniki:

- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka jeżyn

Sposób przygotowania:

Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Foremkę natłuścić i posypać bułką tartą. Do foremki przełożyć połowę ciasta i posypać jagodami. Wyłożyć pozostałą część ciasta i posypać jeżynami. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 50 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj