Przepisy: Dla rodziny
Ciasto z batonikami
- łatwe
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mąki, kasze, makarony
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie , urodziny,
Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
6 jajek (tyle ile zaważą- tyle dodajemy pozostałych składników),
300 g cukru,
300 g masła lub margaryny,
300 g mąki,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
16 małych batoników (typu mars),
Dodatkowo:
50g gorzkiej czekolady,
50 g białej czekolady.
Sposób przygotowania:
Na batoniki wylej trochę ciasta i umieść tak jak poprzednio 2 rzędy batoników (8szt) wylej resztę ciasta i wyrównaj.
Piecz około 50-55 minut na złoty kolor.
Przed wyjęciem ciasta sprawdź, czy się upiekło.
Każdą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, udekoruj ciasto robiąc esy-floresy z czekolady.
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub