Przepisy: Dla rodziny

Ciasto z batonikami

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: mąki, kasze, makarony

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie , urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


Składniki:

Składniki na formę keksową:
6 jajek (tyle ile zaważą- tyle dodajemy pozostałych składników),
300 g cukru,
300 g masła lub margaryny,
300 g mąki,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
16 małych batoników (typu mars),

Dodatkowo:
50g gorzkiej czekolady,
50 g białej czekolady.

Sposób przygotowania:

Wylej pierwsza warstwę ciasta na dno keksówki- wyłóż 8 batoników tworząc 2 rzędy aby nie dotykały brzegów keksówki.
Na batoniki wylej trochę ciasta i umieść tak jak poprzednio 2 rzędy batoników (8szt) wylej resztę ciasta i wyrównaj.
Piecz około 50-55 minut na złoty kolor.
Przed wyjęciem ciasta sprawdź, czy się upiekło.
Każdą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, udekoruj ciasto robiąc esy-floresy z czekolady.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj