Przepisy: Dla rodziny

Bananowe łódeczki.

  • łatwe
  • do 30 min

Pora dania: podwieczorek

Głowne składniki: owoce

Okazje: przyjęcie

Sposób przygotowania: bez gotowania


Składniki:

Składniki:
• 100ml kremówki 36%
• 100ml gęstej kwaśnej śmietany 22 %
• 2 łyżki cukru
• ½ cytryny
• 4 duże banany
• 15 dag truskawek
• 10 dag winogron
• 3 dag orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Kremówkę przelej do wysokiego naczynia, dosyp 2 łyżki cukru. Ubij na sztywną pianę. Połącz delikatnie z gęstą kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z połówki sparzonej cytryny.
• Banany sparz wrzątkiem, starannie wyszoruj i obierz ze skórki. Skórek nie wyrzucaj. Bananowy miąższ pokrój w grubsze półplasterki. Skrop reszta soku z cytryny.
• Truskawki przebierz, opłucz i pozostaw na sicie do ocieknięcia, a następnie odszypułkuj i pokrój w plasterki.
• Winogrona umyj, osusz. Każde gronko przekrój na pół, w razie potrzeby wypestkuj.
• Orzechy grubo posiekaj, upraż na suchej patelni.
• Powstałe ze skórek łódeczki ułóż na półmisku, napełnij masą śmietanową. Ułóż dekoracyjnie cząstki owoców, posyp orzechami.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj