Przepisy: Dla rodziny
Pierogi z jabłkami
- średnie
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: owoce
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
3 szklanki mąki
1 szklanka ciepłej przegotowanej wody
1 jajko
2-3 łyżki oleju
sól
Na farsz:
1,5-2 kg jabłek (dowolnie pokrojonych np. w ósemki lub w grubszą kostkę)
Sposób przygotowania:
2. Gotowe pierogi ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z topionym masłem i cukrem lub ze śmietaną, cukrem i szczyptą cynamonu
Wyszukaj przepis
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub