Przepisy: Dla rodziny
Mus z białej czekolady na biszkoptach
- łatwe
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Okazje: przyjęcie , urodziny, sylwester,
- Autor: magdalena_perucka
-
Ocena:oceń
Składniki:
200 g białej czekolady
3 żółtka
2 łyżki mleka
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
250 g śmietanki kremówki
30lub więcej podłużnych biszkoptów
3 żółtka
2 łyżki mleka
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
250 g śmietanki kremówki
30lub więcej podłużnych biszkoptów
Sposób przygotowania:
Czekoladę ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w blenderze.
Startą czekoladę, żółtka, mleko i cukier puder podgrzewamy w garnku do rozpuszczenia.
Wsypujemy żelatynę do czekoladowej masy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
Ubijamy śmietankę na sztywno i mieszamy z masą czekoladową.
Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Następnie napełniamy szprycę. Składamy po 2 biszkopty sklejając je niewielką ilością kremu. Reztę kremy wycisnąć na biszkopty.
Startą czekoladę, żółtka, mleko i cukier puder podgrzewamy w garnku do rozpuszczenia.
Wsypujemy żelatynę do czekoladowej masy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
Ubijamy śmietankę na sztywno i mieszamy z masą czekoladową.
Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Następnie napełniamy szprycę. Składamy po 2 biszkopty sklejając je niewielką ilością kremu. Reztę kremy wycisnąć na biszkopty.
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub