Przepisy: Dla rodziny

Mus z białej czekolady na biszkoptach

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Okazje: przyjęcie , urodziny, sylwester,


Składniki:

200 g białej czekolady
3 żółtka
2 łyżki mleka
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
250 g śmietanki kremówki

30lub więcej podłużnych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Czekoladę ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w blenderze.
Startą czekoladę, żółtka, mleko i cukier puder podgrzewamy w garnku do rozpuszczenia.
Wsypujemy żelatynę do czekoladowej masy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
Ubijamy śmietankę na sztywno i mieszamy z masą czekoladową.
Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Następnie napełniamy szprycę. Składamy po 2 biszkopty sklejając je niewielką ilością kremu. Reztę kremy wycisnąć na biszkopty.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj