Przepisy: Dla rodziny

Mus z białej czekolady na biszkoptach

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Okazje: przyjęcie , urodziny, sylwester,


Składniki:

200 g białej czekolady
3 żółtka
2 łyżki mleka
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
250 g śmietanki kremówki

30lub więcej podłużnych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Czekoladę ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w blenderze.
Startą czekoladę, żółtka, mleko i cukier puder podgrzewamy w garnku do rozpuszczenia.
Wsypujemy żelatynę do czekoladowej masy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
Ubijamy śmietankę na sztywno i mieszamy z masą czekoladową.
Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Następnie napełniamy szprycę. Składamy po 2 biszkopty sklejając je niewielką ilością kremu. Reztę kremy wycisnąć na biszkopty.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj