Przepisy: Dla rodziny
Indyk z kozim serem i żurawiną
- średnie
- powyżej 60 min
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: bezglutenowa
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Sposób przygotowania: gotowane , smażone,
- Autor: BibliaSmakow
-
Ocena:oceń
Składniki:
4 kotlety z indyka
3 łyżki żurawiny
150g sera koziego
1 duży kalafior
1 łyżka suszonej bazylii
sól
pieprz
oliwa do smażenia
kilka listków rukoli do dekoracji
3 łyżki żurawiny
150g sera koziego
1 duży kalafior
1 łyżka suszonej bazylii
sól
pieprz
oliwa do smażenia
kilka listków rukoli do dekoracji
Sposób przygotowania:
Żurawinę zalać 4 łyżkami wody i gotować aż puści sok, zmięknie, a woda w połowie odparuje. Filety z indyka natrzeć solą i pieprzem oraz suszoną bazylią, odłożyć do lodówki na dwie godziny. W garnku postawić wodę na kalafiora, kiedy zacznie wrzeć posolić (około 1 płaska łyżka), wrzucić kalafiora i gotować do miękkości – powinno to zająć jakieś 15 minut.
W tym czasie na patelni rozgrzać oliwę, położyć mięso i smażyć 4 minuty z jednej strony. Odwrócić nałożyć dwie łyżeczki żurawiny, przykryć je plastrami sera koziego i smażyć około 3 minuty, najlepiej pod przykryciem.
Kalafior odcedzić, rozłożyć na talerze. Obok ułożyć indyka, dodać jeszcze po dwie łyżeczki żurawiny. Udekorować listkami rukoli i podawać.
W tym czasie na patelni rozgrzać oliwę, położyć mięso i smażyć 4 minuty z jednej strony. Odwrócić nałożyć dwie łyżeczki żurawiny, przykryć je plastrami sera koziego i smażyć około 3 minuty, najlepiej pod przykryciem.
Kalafior odcedzić, rozłożyć na talerze. Obok ułożyć indyka, dodać jeszcze po dwie łyżeczki żurawiny. Udekorować listkami rukoli i podawać.
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub