Przepisy: Dla rodziny

Indyk z kozim serem i żurawiną

  • średnie
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: bezglutenowa

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Okazje: przyjęcie , inne,

Sposób przygotowania: gotowane , smażone,


Składniki:

4 kotlety z indyka
3 łyżki żurawiny
150g sera koziego
1 duży kalafior
1 łyżka suszonej bazylii
sól
pieprz
oliwa do smażenia
kilka listków rukoli do dekoracji

Sposób przygotowania:

Żurawinę zalać 4 łyżkami wody i gotować aż puści sok, zmięknie, a woda w połowie odparuje. Filety z indyka natrzeć solą i pieprzem oraz suszoną bazylią, odłożyć do lodówki na dwie godziny. W garnku postawić wodę na kalafiora, kiedy zacznie wrzeć posolić (około 1 płaska łyżka), wrzucić kalafiora i gotować do miękkości – powinno to zająć jakieś 15 minut.
W tym czasie na patelni rozgrzać oliwę, położyć mięso i smażyć 4 minuty z jednej strony. Odwrócić nałożyć dwie łyżeczki żurawiny, przykryć je plastrami sera koziego i smażyć około 3 minuty, najlepiej pod przykryciem.
Kalafior odcedzić, rozłożyć na talerze. Obok ułożyć indyka, dodać jeszcze po dwie łyżeczki żurawiny. Udekorować listkami rukoli i podawać.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj