Przepisy: Dla rodziny

Grillowana pierś kurczaka z rukolą

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Sposób przygotowania: z grilla


Składniki:

-4 filety z piersi kurczaka (każdy po 150 g)
-250 g rukoli
-3 pomidory
-1 duża cytryna
-4 łyżki oliwy
-pieprz
-sól
-olej do smarowania rusztu

Sposób przygotowania:

zetrzyj 1 łyżeczkę skórki.Zmieszaj skórkę z 1 łyżką oliwy.
Wyciśnij sok z cytryny.
2.Przypraw filety solą i pieprzem,posmaruj oliwą z sokiem z cytryny i owiń je w folię aluminiową.Następnie odstaw do zamarynowania do momentu wyłożenia na grill.
3.Przebierz rukolę,wyrzuć twarde liście a następnie umyj j i osącz z wody.Listki ułóż obok filetów.Pomidory umyj i ułóż obok rukoli.
4.Rozpal grill i na rozgrzanym,posmarowanym olejem ruszcie ułóż filety.Grilluj w wysokiej temperaturze po 5 minut z obu stron a następnie zawieś ruszt wyżej i zostaw mięso jeszcze na 5 minut aby się dopiekło.
5.Wymieszaj sok z cytryny z 3 łyżkami oliwy,pieprzem i solą.Filety pokrop przygotowanym sosem.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj