Przepisy: Dla rodziny

100 LETNIE JAJA WIELKANOCNE

  • średnie
  • powyżej 60 min

Pora dania: lunch

Liczba osób: 4 i więcej


Składniki:

4 - 10 jaj w zależności ile kto chce
1 gwiazdka anyżu ( utrzeć w moździerzy )
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka pieprzu czarnego zmielonego
3 ziarenka ziela angielskiego
kilka ziarenek kolendry


Sposób przygotowania:

Jajka zalać zimną wodą,doprowadzić do wrzenia zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 10 minut po czym wyjąć jajka i potłuc ich skorupki do wywaru dodać wszystkie
przyprawy i ponownie jajka zanurzyć w wodzie z przeprawami i na małym ogniu gotować przez 1 godzinę . Następnie pozostawić jaj w roztworze przynajmniej
na całą noc . Jajka obrać pokroić na ćwiartki i serwować .

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Puszyste pierniczki

Autor: 100004953399133

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj