Przepisy: Dla dziecka

Zupa Pawła II

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Wiek dziecka: 12 miesięcy +

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa , mąki, kasze, makarony, mięso i podroby,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

1 kapłon rosołowy
2 litry rosołu z kurczaka i cielęciny (albo z kostki mięsnej)
400 g ryżu
1 cebula
2 goździki
parmezan
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kapłona wypatroszyć, opłukać i opalić z ewentualnych pozostałości piór, osuszyć.
Włożyć go do garnka napełnionego w połowie rosołem z kurczaka i cielęciny,
uzupełnić wodą, aby przykryła go w całości, dodać podpieczoną cebulę i goździki.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aby rosół nie wyparował.
Po około dwóch godzinach gotowania kogut powinien być miękki, wtedy należy go wyjąć, a rosół odcedzić. Ponownie wlać go do garnka, doprawić solą i doprowadzić
do wrzenia, a następnie wsypać ryż na około 20 minut. Po ugotowaniu wyłożyć ryż do talerzy, posypać parmezanem i podawać z odrobiną pieprzu.
Następnie można podać kapłona na gorąco albo na
zimno jako drugie danie.
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Papieży", wydawnictwa Jedność

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj