Przepisy: Dla dziecka

Marokańska zupa z jagnięciny i jarzyn

  • łatwe
  • do 60 min

Wiek dziecka: 18 miesięcy +

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: bezglutenowa

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Sposób przygotowania: gotowane


Składniki:

500 g jagnięciny,
400 g pomidorów z puszki,
150 g gotowanej soczewicy,
150 g gotowanej ciecierzycy,
2 kawałki selera,
1 czerwona cebula,
1 łyżeczka koncentratu
pomidorowego,
1 laska wanilii,
szczypta kolendry w proszku,
szczypta szafranu,
sól,
pieprz
(na 6 porcji)

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć w rondlu razem z pokrojoną cebulą
i selerem. Po 5 minutach dodać 750 ml wody i laskę wanilii. Gotować przez
około pół godziny. Dodać ciecierzycę, soczewicę, pomidory, koncentrat pomidorowy,
kolendrę, szafran, sól oraz pieprz i gotować przez kolejne pół godziny.
Przelać do słoików. Od razu pasteryzować albo przechowywać w lodówce, maksymalnie przez 2 dni.
Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty" wydawnictwa Jedność

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj