Przepisy: Dla dziecka
Marokańska zupa z jagnięciny i jarzyn
- łatwe
- do 60 min
Wiek dziecka: 18 miesięcy +
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: bezglutenowa
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
500 g jagnięciny,
400 g pomidorów z puszki,
150 g gotowanej soczewicy,
150 g gotowanej ciecierzycy,
2 kawałki selera,
1 czerwona cebula,
1 łyżeczka koncentratu
pomidorowego,
1 laska wanilii,
szczypta kolendry w proszku,
szczypta szafranu,
sól,
pieprz
(na 6 porcji)
400 g pomidorów z puszki,
150 g gotowanej soczewicy,
150 g gotowanej ciecierzycy,
2 kawałki selera,
1 czerwona cebula,
1 łyżeczka koncentratu
pomidorowego,
1 laska wanilii,
szczypta kolendry w proszku,
szczypta szafranu,
sól,
pieprz
(na 6 porcji)
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć w rondlu razem z pokrojoną cebulą
i selerem. Po 5 minutach dodać 750 ml wody i laskę wanilii. Gotować przez
około pół godziny. Dodać ciecierzycę, soczewicę, pomidory, koncentrat pomidorowy,
kolendrę, szafran, sól oraz pieprz i gotować przez kolejne pół godziny.
Przelać do słoików. Od razu pasteryzować albo przechowywać w lodówce, maksymalnie przez 2 dni.
Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty" wydawnictwa Jedność
i selerem. Po 5 minutach dodać 750 ml wody i laskę wanilii. Gotować przez
około pół godziny. Dodać ciecierzycę, soczewicę, pomidory, koncentrat pomidorowy,
kolendrę, szafran, sól oraz pieprz i gotować przez kolejne pół godziny.
Przelać do słoików. Od razu pasteryzować albo przechowywać w lodówce, maksymalnie przez 2 dni.
Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty" wydawnictwa Jedność
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub