Ciasto marchewkowe

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mąki, kasze, makarony, owoce,

Okazje: przyjęcie , piknik, urodziny, inne,

Sposób przygotowania: bez gotowania , pieczone,


Składniki:

-2 szklanki startej marchwi
-1 szklanka startych jabłek
-2 szklanki mąki
-2 łyżeczki sody
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 szklanka oleju
-4 jajka
-3/4 szklanki cukru
-2 łyżki kakao
-cynamon do smaku opcjonalnie
-1 i ½ szklanki bakalii: orzechy włoskie lub laskowe, rodzynki, suszone: morele, śliwki, daktyle, żurawina, figi

Sposób przygotowania:

Do miski wbijamy jajka, wlewamy olej i wsypujemy cukier. Dokładnie ucieramy, aż do powstania jednolitej masy. Następnie dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao oraz ewentualnie cynamon. Razem mieszamy. Na koniec do miski wrzucamy startą marchew i jabłko, mieszamy po raz kolejny. Gotowe ciasto przelewamy na blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na ok. 40-45 minut.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

koktajl witaminowy

Autor: malgorzata_maria_s

Komentarzy: 2

Spanakopita

Autor: dorota2010

Komentarzy: 1

jakiś ptrzepis

Autor: chuda

Komentarzy: 0

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj