- łatwe
- do 30 min
- Dodał: marika1503
Składniki:
• 3 kromki chleba wiejskiego razowego
• 1 czubata łyżka majonezu
• 3 jajka
• 1 mała dymka ze szczypiorkiem
• ½ łyżeczki musztardy
• ½ łyżeczki chrzanu śmietankowego
• kilka plasterków pomidora i ogórka
• sól, pieprz
PASTA JAJECZNA Z TWAROGIEM:
• 3 kromki ciemnego pieczywa
• 1 czubata łyżka majonezu
• 2 jajka
• ok. 10 dag twarogu
• 1 łyżeczka musztardy
• 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
• drobina natki i koperku
• sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimna wodą, odstaw, żeby ostygły. Następnie obierz i drobno posiekaj. Posiekaj dymkę razem ze szczypiorkiem, dodaj do jajek. Dołóż musztardę oraz majonez. Dokładnie wymieszaj (jeśli pasta wyszła zbyt gęsta, można dodać 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego). Dopraw solą i pieprzem. Kromki chleba przełóż przygotowaną pastą. Na warstwach pasty jajecznej ułóż plasterki pomidora i ogórka, lekko dociśnij. Rozetnij poprzecznie na dwie porcje. Twaróg zmiksuj z majonezem, musztardą oraz ze śmietaną. Dodaj dwa drobno pokrojone jajka na twardo. Dopraw solą, pieprzem, natka i koperkiem. Kromki chleba przełóż przygotowana pastą i rozetnij na dwie porcje.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
gos | 2014-01-17 15:04:28 | zgłoś naruszenie
kinga_pawelczyk | 2014-01-18 08:06:41 | zgłoś naruszenie
halina2159 | 2014-01-18 10:47:24 | zgłoś naruszenie
morawinka | 2014-01-19 10:22:53 | zgłoś naruszenie
Zbyszek123 | 2014-01-20 06:45:23 | zgłoś naruszenie
gos | 2014-01-21 21:51:24 | zgłoś naruszenie
gos | 2014-01-21 21:51:24 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub